Medlemskap

Hur blir man medlem?

Till Pelaren kommer du som har egen erfarenhet av psykisk ohälsa. Du kan själv eller tillsammans med någon kontakta oss för att få en introduktion i klubbhuset. Man får även ta någon man litar på med sig till introduktionen om det känns bättre. Under introduktionen bekantar du dig med verksamheten och våra utrymmen.

Då du först kommer till oss, möts du av en medlem + handledare som visar dig runt i huset och svarar på dina frågor. Vi tar en enkel diskussion över en kopp kaffe, efter detta bestämmer du om du vill komma tillbaka och prova på att jobba i huset, med t.ex köks- eller kontorssysslor. Det finns inga kontrakt eller tidtabeller när det gäller hur mycket du ”bör” vara här, tidpunkterna väljer du själv och på vilket sätt klubbhuset kan hjälpa just dig.

I klubbhuset fokuserar vi främst på den arbetsinriktade dagen, dvs. sysslorna inom huset. Det kan till exempel bestå av att laga lunch till medlemmarna, sitta i receptionen och ta emot gäster, jobba med datorer och olika skrivna texter, kontakt till andra klubbhus världen över osv. Vi har dagliga planeringsmöten där de medlemmar som är närvarande själva får välja vad de vill jobba med just den dagen/stunden. Vi strävar till att jobba tillsammans medlem/medlem eller handledare/medlem, det vi kallar ”side by side”.

Varje vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev till medlemmarna med aktuell information för kommande vecka.

Medlemskapet är gratis och varar livet ut.

Öppettider

Måndag - Torsdag 08:00 - 15:30
Fredag 08:00 - 14:15
Lördag/Söndag Öppet enligt överenskommelse

Du kan kontakta oss här

Besökare

  • Unika besökare: 6336
Copyright © 2015, Klubbhuset Pelaren